وانیل

روشی سبزتر برای ساخت وانیل

هزاران محصول غذایی طعم وانیل دارند، اما به حواستان اجازه ندهید شما را احمق بسازند: طعم وانیل مصنوعی در بیش از ۹۹٪ اوقات استفاده می‌شود. دلیلش این است که این دانه‌های خوشبو – مانند آنهایی که اینجا نشان داده شده‌اند – به گران قیمت بودن انگشت نما هستند، چون ارکیده وانیل باید به صورت دستی گرده‌افشانی شود. جزء اصلی وانیل، وانیلین است که می‌تواند در آزمایشگاه سنتز شود، اما این فرآیند ناکارآمد است و ضایعاتی را تولید می‌کند که باید درست شوند. اکنون پژوهشگران روش جدیدی را توسعه دادند که روشی محیط زیست دوستانه‌تر برای ایجاد وانیلین است، آنها این گزارش را در ژورنال پژوهش مهندسی شیمی و صنایع منتشر کردند. این دانشمندان کاتالیزوری را توسعه دادند که از عناصر فراونی مانند  سیلیکا و مس تشکیل شده است و می‌تواند به طور کارآمد وانیلین را  از دیگر ترکیب‌ها در وانی از آب جوش جدا کند. آنها همچنین نشان دادند که این کاتالیزور می‌تواند چهار بار مجددا بدون از دست دادن هیچ کارآیی استفاده شود، بر خلاف کاتالیزورهای سنتی که بعد از یکبار تعویض می‌شدند. این روش همچنین ضایعات با pH  بسیار بالا را تولید نمی‌کند که معمولا با هیدروکلریک اسید قبل از وارد شدن به محیط خنثی می‌شود. به عنوان قدرت مفهومی روش‌شان، این پژوهشگران مقدار بسیار کوچکی از وانیلین مایع -کمتر از یک گرم- تولید کردند. اما آنها نشان دادند که متدولوژی آنها می‌تواند از لحاظ تجاری مقرون به صرفه باشد، چون آنها اخیرا شرایط بهینه – مانند دما و غلظت کاتالیزور – برای بازیابی وانیلین تعیین کردند.

دیدگاه‌تان را بنویسید: